home

 

Expositie zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022

Na een lange periode waarin het Coronavirus hoogtij vierde  presenteren de leden van AFC Reusel op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022 hun werk. Het is dit jaar de 31ste expositie van deze actieve fotoclub. De expositie wordt zoals elk jaar gehouden in Cultureel Centrum de Kei, Kerkplein 69 te Reusel . De toegang is gratis.

De foto’s die geëxposeerd worden zijn recente foto’s. Dit zijn foto’s uit verschillende categorieën, zoals: portret, natuur, landschap, macro, architectuur enzovoorts.

De foto’s worden op borden gepresenteerd. Daarnaast worden een aantal fotoseries door middel van een beamerpresentatie getoond.

Amateur Foto Club Reusel is een vereniging met amateurfotografen uit Reusel en omgeving. Elke 2 weken op maandag komen de leden samen om  elkaars werk te bespreken. Er is aandacht voor de diverse technieken bij het fotograferen, te gebruiken hulpmiddelen en het presentabel maken van de foto’s. Ook worden uitstapjes georganiseerd om samen te fotograferen.  

Het doel van de club is om de leden op een prettige manier te laten groeien in het uitoefenen van hun hobby. En dat doen ze in grote mate door van elkaar te leren!

Er is nog ruimte voor enkele nieuwe leden. Bespreek uw interesse met een van onze leden tijdens de expositie of stuur een mailtje naar onderstaand emailadres.

AFC Reusel kijkt ernaar uit om u tijdens haar expositie te mogen verwelkomen. Want uw belangstelling en waardering zijn voor de fotografen de allerbeste stimulans om te blijven groeien! Graag tot ziens!

Wanneer:         zaterdag     15 oktober van 14.00 u tot 22.00 u .

                           zondag       16 oktober van 10.00 u tot 17.00 u

Waar:                Cultureel Centrum De Kei te Reusel (grote zaal)

Entree:             de toegang is gratis

info@afcreusel.nl

Iedereen is van harte welkom op onze expositie mits de Coronaregels worden in acht genomen, 

Update activiteiten AFC Reusel 24 juli 2021

Na een periode van stilte zijn we op 9 november dmv 2 weekse teamsmeetingen gestart met fotobesprekingen. Naast het bespreken van foto’s hebben een 4 weekse challenges opgestart. Hier kwamen leuke thema’s aan bod zoals kapot, gezichtsbedrog, groot en eten. De winnaar van de challenge bepaalde de volgende titel. Zie hier een aantal ingeleverde foto’s


Start Seizoen 2020-2021 uitgesteld tot 28 september

Op 28 september gaan we opnieuw een poging wagen om het seizoen 2020-2021 aan te vangen.

Start seizoen 2020-2021

Op 24 augustus gaan we weer starten met het nieuwe seizoen. De eerste avond gaan we de afgelopen maanden evalueren , per lid 1 vakantiefoto bespreken en kijken hoe we het nieuwe seizoen invulling geven in deze tijd.

Expositie 2020

Op 11 en 12 januari 2020 heeft de 31e fotoexpositie van onze fotoclub plaatsgevonden. Aan belangstelling hadden we met ruim 700 bezoekers geen gebrek. Het publiek werd gevraagd om een top 3 van de meest aansprekende foto’s te maken. De kreet dat het erg moeilijk was om een top 3 samen te stellen werd regelmatig gehoord. De kwaliteit van de foto’s werd hoog gevonden. Uit de uitslag werd dit ook wel duidelijk omdat bijna elke van de 91 gepresenteerde foto’s een keer op nummer één stond.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde expositie

Expositie 2020 – Uitslag publieksjury

1. Reflectie  – Diana Kors

2. Vleermuis – Maarten Mertens

3. Blauw – Brigitte de Puydt

4. Herfst  – Stef Worm

5. Fazant – Wim Castelijns

6. Glazen op een rij – Henk Vrijssen

7. Citroen – Maarten Mertens

8. Blauwborst – Maarten Mertens

9. Aardster – Stef Worm

10. Lepelaars – Frans Berndsen

Fotoworkshop tijdens de Winterfeesten Reusel 16 en 17 december 2019

Enthousiaste en ervaren leden van fotoclub AFC-Reusel verzorgen een boeiende fotoworkshop. Zij geven zowel maandag 16 december als dinsdag 17 december de mogelijkheid om deel te nemen. Je kunt je hier voor inschrijven via e-mail info@afcreusel.nl met vermelding van je naam, telefoonnummer en welke avond je mee wilt doen (vol = vol). In de workshop komen theorie en praktijk voorbij over de onderwerpen:

  • Hoe maak ik een mooie portretfoto?
  • Hoe kan ik het beste een groepje mensen fotograferen (gezinsfoto)?
  • Hoe krijg ik op de foto mijn onderwerp los van de achtergrond?
  • Wat verder ter tafel komt.

Je krijgt eerst wat theoretische uitleg en daarna ga je in kleine groepjes onder begeleiding aan de slag. Daarom neem je mee:

  • Fototoestel, spiegelreflex, systeem- of compactcamera met de mogelijkheid tot handmatig instellen (standen A S M).
  • Statief indien je die hebt.

De kosten bedragen € 20,- en dienen op de avond zelf contant betaald te worden. Koffie/thee met iets er bij is inbegrepen.

 Posted by at 19:33

Sorry, the comment form is closed at this time.